Please enable JS

Maramures Centenar - Încununarea suveranilor României Mari

Încununarea suveranilor României Mari

Încununarea suveranilor României Mari

13 Feb 2018 / Media
Imagini de colecție care au făcut parte din expoziţia „Catedrala Încoronării – Istorie şi Har”, organizată pentru a marca împlinirea a 95 de ani de la sfinţirea Catedralei Încoronării din Alba şi tot atâția de la încoronarea regelui Ferdinand şi a reginei Maria ca suverani ai României Mari, vor fi expuse în perioada următoare în Baia Mare. Acestea vor fi prezentate sub titulatura „Încununarea suveranilor României Mari. Alba Iulia, 15 octombrie 1922”.
Expoziția este cuprinsă în programul cultural dedicat Centenarului Marii Uniri și va fi vernisată joi, 15 februarie, de la ora 13:00 la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

„În premieră, instituţia muzeală băimăreană prezintă publicului vizitator imagini din colecția Muzeului Național de Istorie a României din București și a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, realizate atât în timpul ceremoniei de încoronare a regelui Ferdinand şi a reginei Maria desfăşurată la Alba Iulia, „cetatea istorică a neamului românesc”, cât şi din timpul construirii Catedralei Încoronării, acestea din urmă fiind realizate de Samoilă Mârza, fotograful Marii Uniri. Expoziţia va fi prezentată de curatorul Ionela Simona Mircea (Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia)”, a precizat Viorel Rusu, director al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Maramureş prin Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, în colaborare cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia.

Lucrările vor putea fi admirate la sediul instituţiei muzeale din Baia Mare, str. Monetăriei, nr. 1-3, în perioada 15 februarie – 28 martie 2018.


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)